Akarod látni a gyermeked csillogó tekintetét?

Mondd, akarod-e látni gyermeked csillogó tekintetét?

Azt a tekintetet, amelyben benne van az, hogy SZERETVE VAGYOK, ÉRTÉKES VAGYOK, ELFOGADOTT VAGYOK.

Az a tekintet, amelyben benne van a megértés, a tudás, a hit, hogy megváltoztathatom a világot. Birtokában vagyok valaminek, amit csak én adhatok.

Hisz nem azért érkeztem erre a világra, hogy az elvárásoknak megfelelve mássá formálódjam, mint aki valójában vagyok. Nem is azért, hogy szenvedjek, hogy nélkülözzek, hogy küzdjek.

Rendelkezem valamivel, ami képessé tesz arra, hogy ezzel az értékkel megajándékozzam azokat, akiknek épp erre van szüksége, amellyel anélkül lehetek sikeres, hogy ezért másnak kellene lennem.

Hitem szerint ez a csoda minden gyermekben ott van és Te az édesanyja vagy az, aki feltétel nélküli szereteteddel, elfogadással képes vagy ezt felszínre hozni, erősíteni és megtapasztalni ennek a képességnek a lehetőségeit.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezzel minden szülő és minden gyermek tisztában lenne, azonban annyira leköti a figyelmünket az, hogy a gyerek az iskolában jól teljesítsen, hogy az iskolarendszer és a társadalom által elvárt tudás szerint méressen meg, hogy ez a háttérbe szorul. Sokakban nem, vagy csak évtizedekkel később mutatkozik meg.

Pedig ha képes lennél elengedni a saját elképzelésedet arról, hogy kivé, mivé kellene válnia és abban támogatnád, ami az ő igazi erőssége, akkor nem lenne olyan küzdelmes a tanulás, mert ott van benne az a természetes vágy arra, hogy abban a bizonyos képességében jó legyen.

Szinte hallom, ahogy felszisszensz… Lehet, hogy eljutottál már addig, hogy ezt felismerd, éppen csak nem tudod, mit is kellene  tenned, mit kellene másként csinálnod.
Számomra, számunkra ezt a csodát adta meg a ConnecTOUR Szerepjáték.
A legnagyobb ajándék, amelyet ennek a játéknak köszönhetünk az , hogy a ma már kamasz lányom tudja melyek az ő különleges kivételes képességei.
Ez már önmagában hatalmas megkönnyebbülés volt számára és elképesztő erőt és önbizalmat adott neki. Erre szüksége is volt, merthogy a mai iskolarendszer keretei között a képességeit sajnos nem tudja megcsillogtatni.

Mit tehetsz ilyenkor?

Ami most következik, az egy jelentős szemléletváltást igényel.
Ismerősen hangzik az a mondat, hogy „Tanulj, különben nem lesz belőled senki!”?
Talán Te magad is hallottad elégszer és az is lehet, hogy Te is mondtad már a gyermekednek párszor.
Ízlelgesd egy kicsit ezt a mondatot. Milyen üzenetet hordoz magába?
Azt, hogy ha nem vagy jó tanuló, nem sajátítod el azt, amit az iskolában tanítanak, akkor nem lehetsz senki, nem lehetsz sikeres.
De valóban így van?
Miközben kutatások sora mutatta már be, hogy melyek azok a készségek, kompetenciák, amelyek hozzásegítenek a sikeres élethez.
Ide tartozik többek között az érzelmi intelligencia, a kreativitás, a kapcsolatépítés képessége, a kommunikáció, ismeretlen helyzetekben, terepeken való helyt állás.
Ezeket vajon tanítják az iskolában?
Te is tudod a választ.

Ehhez bizony más utakat kell keresned.
Ha gyermeked szeret alkotni, biztosíts erre a lehető legtöbb időt, változatos eszközöket és engedd, hogy teljesen szabadon, fantáziájának megfelelően alkosson.
A rajz, festék, gyurma, homok azonban csak addig élvezetes számukra, amíg azt nem hiszik, hogy nem elég jók, nem tehetségesek. Ebben sajnos szerepe van a rajz és vizuális technika óráknak.
A lányom imád festeni és mindig elképedek azon, hogy mennyire egyedi látásmóddal ábrázol. Azonban amit létrehoz, az nem szabályos, nem felel meg az aktuális ábrázolási technikáknak, ezért nem igazán kap érte dicséretet. Az eredmény az, hogy elmegy a kedve, hiába az én elismerésem, egy idő után ez már nem elegendő.
A mi szerepjátékunk, amelyet 4 éves kora óta játszunk a lányommal megadta számunkra azt a közeget, szabadságot és élményt, amelyben a lányom különleges képességeit nemcsak én, de ő maga is felfedezhette. Amelynek csak a saját fantáziánk szab határt. Ebben a játékban nem a színészi alakítás a fontos, sokkal inkább az, hogy ki tudj lépni a saját „bőrödből”, életed mókuskerekéből és bele tudj lépni egy másik világba, annak hősinek bőrébe bújva játssz. El sem hinnéd mennyire egyszerű, ugyanakkor hatékony.
A játékunknak ConnecTOUR a neve. A ConnecTOUR-ban a mesék és a játék összekapcsolódása valósul meg, melyek mindegyike önállóan is gyógyító erővel bír, együtt viszont utánozhatatlan egységet alkotnak. A ConnecTOUR Szerepjátékban önmagunkhoz és különféle szereplőkhöz való kapcsolódások elképesztő gazdagságát éljük át. Keressük a módját, hogyan érhetjük el a segítségükkel, vagy épp ellenükre a célunkat. Hogyan kell őket megnyerni, együttműködni velük, vagy épp legyőzni, meghiúsítani munkálkodásukat.
Akárcsak a való életben. Azonban ez a közeg biztonságos, hiszen itt nem sérülhetsz, ugyanakkor korlátoktól mentes.
Gyógyír, mert integrálja gyermekedben azokat a tulajdonságokat, amelyeket rossznak vél, ezért elnyomja magában és erősíti azokat a képességeket, amelyekben jó, ugyanakkor fejleszti a sikeres élethez szükséges készségeket is.

ConnecTOUR = Mese és játék varázslatos egymásra találása

ConnecTOUR = Fantázia teremtő ereje 

ConnecTOURKapcsolati kalandozás

Névadója maga a lányom.
Boldog vagyok, hogy ezt most számodra is átadhatom.
Hallgass bele az erről szóló videóba. A hozzáférést itt igényelheted.