Gyermekedre hangolva tölts és töltődj

Hogyan töltődj Te magad is?

Ha már ismered gyermeked szeretetnyelvét az hatalmas segítséget nyújt számodra abban, hogy szereteted ilyen módon történő kifejezésével kiegyensúlyozott, egészséges gyermeket nevelj.
Ennek birtokában tudatosan, kellő odafigyeléssel képes leszel a lehető leggyakrabban gyermeked számára azt a megerősítést nyújtani, amellyel a szeretet tankja újra és újra feltöltődik.

Persze könnyű ezt mondani! Ha Te magad kimerült, frusztrált vagy, túlságosan sok mindent kell megoldani, figyelmedet ezer felé megosztani, ez hatalmas erőfeszítések árán megy csak. Vagy még úgy sem.

Vajon Téged ki tölt fel? Hogyan töltődhetsz fel akkor, ha ebben nem számíthatsz a társadra sem?

Tudom, hallottad már ezerszer, hogy szeresd önmagad, hogy ajándékozd meg magad is azzal az idővel, amelynek eredményeként te is feltöltődhetsz, bla bla bla és már oda sem akarsz az ilyen és ehhez hasonló mondatokra figyelni. Hányszor küldtem el gondolatban magamban azt, aki ezekkel a jótanácsokkal bombázott!

Nem szándékom ezeknek a körét szaporítani, mégis teszek egy próbát, hátha az, ami nekem bevált, Neked is segítségedre lehet.

Itt most bizony szemléletváltásra van szükség!
Korábban nagyjából ezen a ponton be is zártam a hasonló posztokat, mert már nagyon elegem volt abból, hogy mindenki tudja a tutit és mindenki meg is akarja nekem mondani, hogy mit csináljak.
Mielőtt Te is ezt tennéd, szeretném, ha maradnál. Nem kell fenekestől felforgatnod az életedet, a gondolkodásodat.
Én abban hiszek, hogy lehetséges apró pici változtatásokkal látványos eredményeket elérni.
Mi lenne az az apró változás, amire  most hívlak?
Mi lenne, ha innentől kezdve másként tekintenél erre a „feladatra”?
A gyermekünkkel való játékot oly sokszor tekintjük feladatnak, kötelességnek, elvárásnak.
Most arra kérlek, egy kicsit időzz el ezen.
Hogyan lehet a játék feladat?
Ha a gyermekednek mondanál ilyet, igencsak meglepődne. Hisz a játék JÁTÉK. A feladat FELADAT.
Szóval… mi lenne, ha ezúttal akként néznél rá, ami?

De lépjünk vissza egy lépéssel… Ott hagytam abba, hogy fáradt vagy, frusztrált és kimerült.
Mi segíthet át ezen a mélyponton?

Szeretném ha tudnád, hogy Te legalább olyan fontos kell legyél önmagad számára, mint a gyermeked. Hiszen abból nehéz még többet, még jobban adni, ami nincs. Neked magadnak is töltekezned kell ahhoz, hogy igazán figyelni tudj csemetéd igényére.

A mai nap rólad szól. Rólad, akinek jóval nagyobb erőfeszítéseket, elszántságot, pozitív hozzáállást kell tanúsítanod egyszülős családanyaként, mint a teljes családban élő anyáknak.

Állj meg kérlek egy pillanatra! Te mire vágysz? Mi tudna igazán feltölteni? Ha tudnál rendszeresen önmagad számára is időt biztosítani sportra, alkotó tevékenységre, szépítkezésre, olvasásra? Vagy arra, hogy a barátaiddal elmenj egyet beszélgetni?

Bármi is az, magadnak őszintén megfogalmazhatod. Ha több dolog is felmerül benned, írd le mindet. Készíts akár egy listát, majd ha készen vagy rangsorold a felírtakat és válaszd ki azokat, amelyekre rendszeresen, illetve amelyekre csak alkalmanként van szükséged.

Válaszd ki azokat, amelyeket az elkövetkező 1 hónapban szeretnél megtenni és határozd meg az időigényét.

Most arra kérlek, képzeld el, hogy az elkövetkező hónap végén csodák csodájára sikerült is beiktatnod ezeket az életedbe. Hát nem csodás? Hogy érzed most magad?
Mi változott az életedben ennek a hónapnak a végére? Mi az amit ezzel nyertél, amit a gyermeked nyert?

Hogyan változna meg az életed, az életetek, ha ezeket most már hónapról hónapra újra és újra meg tudnád valósítani?

Ha ezeket be tudod iktatni az életedbe, hosszú távú változásokat érhetsz el.

Azokban a pillanatokban, amikor fáradt vagy tovább tud lendíteni egy kis energia.

Én is úgy érzem magam munka végén, mint egy kifacsart citrom.
Azonban amióta beépítettem az életembe egy gyorsan elvégezhető gyakorlatsort,  hihetetlenül rövid időráfordítással le tudom tenni a napi frusztrációt és újra felfrissült, energiával telt. Már önmagában ez is fantasztikus, de ami ebben a legcsodásabb, hogy így képes vagyok minden nap a gyermekemmel játszani, napi átlag 2 óra minőségi időt vele tölteni.

HOGYAN LÉGY ÚJRA FRISS ÉS ENERGIÁVAL TELT?

BIOHACKING ANYÁKNAK – pár perces energetizáló gyakorlataimmal

Sokféle testmozgást, gyakorlatot kipróbáltam már, de mindegyik időigényes volt, amit nagyon nehezen tudtam beépíteni a mindennapjaimba. Nekem viszont egy olyan gyors segítségre volt szükségem, amit naponta akár többször is, bárhol, különösebb eszköz és előfeltételek nélkül tudok végezni és újra friss és fókuszált leszek.
Szép lassan összegyűlt néhány olyan gyakorlat, amely megfelel ezeknek a kívánalmaknak. Nem kellett nekem kitalálnom, megalkotnom ezeket, hiszen már évezredek óta szerves részei a keleti gyógymódoknak. Egyszerűen csak összegyűjtöttem és egy könnyen használható, látványvilágában is kellemes brossúrában összeszerkesztettem, hogy számodra is elérhetővé tegyem.
Légzés és a fontosabb energiapontok stimulálása. Ezekre épülnek a gyakorlatok.
Ha Neked is éppen erre van szükséged, innen letöltheted.

Miért fogod szeretni a Biohacking anyáknak gyakorlatokat?

  • Néhány perc alatt akár órákra elegendő energiát nyersz.

  • Akár munkából hazafelé menet rendszeresen gyakorolhatod, így mire hazaérsz, el is illan a fáradtság.

  • Feltöltődve a gyermekeiddel eltöltött idő örömteli és minőségi lesz.

  • A játék mellett az otthoni házimunkára is marad energiád.

Ezzel az ingyenes gyakorlatsorral a célom az, hogy Te is megtapasztald azt, amit én ezeknek a gyakorlatoknak jó ideje köszönhetek. Lelkesedést és jó közérzetet, melynek eredményeként gyermekeid is kiegyensúlyozottabbak lesznek, hisz számukra a Veled töltött idő a legfontosabb.
Mindannyian kíváncsiak vagyunk a tapasztalataidra, ezért megtisztelsz, ha küldesz egy rövid visszajelzést a Facebook oldalamon.

Ha úgy érzed, hogy az ismerettségi körödben másnak is segíthetsz ezzel, örömmel veszem, ha megosztod, hisze ezzel közös küldetésünk lehet a gyermeküket egyedül nevelő anyák támogatása.