A kis Bűbájos története

Mátyás király kalandjai hónapokig kísértek minket, segítve a lányomat abban, hogy merjen önmaga lenni.
Egy óvoda váltás azonban már keményebb kihívásokat állított. Új közösség, teljesíthetetlennek tűnő elvárások, a játék mellett megkezdődött az iskolára felkészítés is és még folytathatnám. Bizony, itt már csak a bűbáj segíthet.
Ekkor kopogtatott be az ajtónkon a kis és a nagy BŰBÁJOS, Benedek Elek: A Csudafa c. meséjéből.
A szépséges kisgyermekből egy szörnyű varázslat folytán rúttá csúfított kis Bűbájos bizony elő kellett vegye minden bátorságát, hogy legyőzze az útját álló akadályokat és elnyerje a Hétszerszép Királykisasszony szerelmét, hogy ennek köszönhetően az átkot feloldva visszakapja régi alakját.
A félelmetes nagy Bűbájos és a Föld szellemének a segítsége nélkül azonban semmi esélye sem volt. Ám hozzájuk eljutni szinte lehetetlen. Itt már kevés a bátorság, őszinte szív, furfang, kitartás is kellett.
Mi zajlott közben a mi életünkben?
Az iskola érettség kérdése rengeteg frusztrációt okozott az életünkben. Miután a lányom nagyon igyekezett és eluralkodott rajta a megfelelési kényszer, az óvodavezető szorgalmazta az iskolába menetelt, én viszont úgy éreztem a lányom képtelen 45 percet egy helyben ülni és figyelni. Hosszas egyezkedés után végül megszületett a döntés. Még egy évet marad.
Mit gondolsz, hogyan végződött a mese?
 A mi kis Bűbájosunk végül a sok kudarc után megtalálta az utat a Föld szelleméhez és a Nagy Bűbájoshoz így és kitartó próbálkozásának, a kemény munkának köszönhetően beavatást nyert. Tudományukat megtanulta, azt azonban igaz szerelmének és tiszta szívének köszönheti, hogy a csoda végül valóban megtörtént. Régi szépségét vissza, a Hétszerszép Királykisasszony szerelmét pedig elnyerte.

 Mit tanulhatott meg a lányom a mese és az erre épülő szerepjátékunk által?
A lányom rettentően igyekezett megfelelni a kívánalmaknak, ám amikor megérezte, hogy ez már nem szükséges, megmutatta a valódi, kicsit szétszórt, kicsit figyelmetlen, kicsit izgága énjét. Elengedte a megfelelési kényszert.
Meggyőződésem, hogy a kis Bűbájos példája, kitartása és ezt a valóságunkba is beemelő esti játékok is közrejátszottak abban, hogy a lányom  a következő év végére már valóban készen állt az iskolára, így az első évünk zökkenőmentesen indult.
Gondolnád, hogy a szabad játék, vagy másnéven szerepjáték milyen elképesztő támogatást tud gyermekednek nyújtani élete nagy változásai közepette?
Nézd meg itt, hogyan játszottunk mi a lányommal.